Vos Logistics uit Nederland en VRD Logistiek uit België hebben hun distributienetwerken samengevoegd in een operationeel partnership. De samensmelting, die sinds eind vorig jaar van kracht is, zorgt ervoor dat de bedrijven beschikken over een efficiënter distributienetwerk in de Benelux.

Dit multihub-netwerk maakt gebruik van elkaars logistieke hubs en nationale netwerken, waardoor dagelijks trailers tussen de hubs van Vos Logistics in Oss en Woerden en de crossdock van VRD in Bornem rijden.

De elektrificatie van het distributienetwerk speelt een belangrijke rol in de samenwerking, met beide bedrijven die al meerdere elektrische voertuigen in gebruik hebben.

Alle activiteiten binnen het gedeelde netwerk zijn volledig gedigitaliseerd, waarbij realtime traceerbaarheid van zendingen mogelijk is dankzij de koppeling van de systemen van VRD Logistiek en Vos Logistics.

Liesbeth van Raemdonck, Projectmanager en mede-eigenaar van VRD Logistiek: "Ons partnership heeft alleen maar voordelen. We maken elkaar sterker, terwijl onze dienstverlening aan klanten simpeler en completer wordt. Voor B2B-leveringen van pallets in de Benelux hebben wij gezamenlijk een sterk verhaal."

Dennis Broeksteeg, Business Unit Manager Benelux Distribution bij Vos Logistics, voegt toe: "De transitie naar emissievrije stadsdistributie is in volle gang. Daarom is het cruciaal om te beschikken over een netwerk met meerdere hubs dicht op de grote steden, zodat elektrische levering haalbaar en rendabel wordt. Dit partnership stelt ons in staat om op meerdere fronten te anticiperen op de veranderende eisen in de markt, allemaal dankzij ‘the Power of our Shared Network’.”