Als onderdeel van haar doel om een ​​duurzamere supply chain-oplossing te creëren, vermindert Kuehne+Nagel de CO2-uitstoot in Nederland door zonnepanelen op vrachtwagens te gebruiken. Zonnepanelen kunnen het brandstofverbruik tot wel 1.200 liter per voertuig per jaar verminderen. Dit vermindert het totale brandstofverbruik van de truck met maximaal 6% en vermindert de CO2-uitstoot per truck met 3,8 ton per jaar.

Traditioneel verbruiken vrachtwagens veel elektriciteit die wordt opgewekt door dynamo's. Zonnepanelen leveren nu zonne-energie voor vrachtwagens. Tijdens het rijden wordt de motorbelasting verminderd, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd.

Het geïntegreerde zonnebeheersysteem kan ook elektrische apparatuur zoals telefoons en computers opladen en de airconditioning in de cabine en de achterklep van stroom voorzien.

Bovendien kunnen chauffeurs meten hoeveel zonne-energie de zonnepanelen aan het voertuig leveren en hoeveel stroom er per activiteit wordt verbruikt. Het brandstofverbruik is zelfs lager in zonnige zomermaanden.