HVBM Vastgoed is gestart met de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van meer dan 40.000 m² voor netbeheerder Stedin in Vianen. Het distributiecentrum is gelegen op bedrijventerrein ‘De Biezen’, dichtbij belangrijke snelwegen en openbaar vervoer, en zelfs vervoer over water via het Merwedekanaal.

De ontwikkeling vindt plaats op een locatie van een voormalige betonfabriek, wat het project tot een voorbeeldige brownfield ontwikkeling maakt. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 m² logistieke, kantoor- en bedrijfsruimte, zal het distributiecentrum voldoen aan de BREEAM ‘Excellent’ standaard, wat wijst op hoge duurzaamheidsprestaties op het gebied van materialen, energiebesparing en milieu.

De bouw van het distributiecentrum, dat in het tweede kwartaal van 2025 aan Stedin wordt opgeleverd, omvat onder meer duurzame groenvoorzieningen, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Deze kenmerken onderstrepen de inzet van HVBM Vastgoed en Stedin voor duurzaamheid.

Stedin werd bij deze transactie bijgestaan door De Mik Real Estate Partners en DEV Real Estate, terwijl HVBM Vastgoed advies ontving van JLL.