The Platform Group heeft een nieuwe parel aan haar kraag geregen. Na de overname en integratie van Mister Spex en Avocadostore, heeft het Duitse softwarebedrijf nu Hood aan haar portfolio toegevoegd. Het bedrijf verwacht dit jaar meer acquisities te gaan doen.

Hood is opgericht in 1999 en heeft met zijn platform Hood.de, dat meer dan 4.900 actieve handelaren in meer dan 20 productcategorieën telt, zich gepositioneerd als een van de top 10 marktplaatsen in Duitsland. Hood zal in de toekomst worden geïntegreerd in het "Consumer Goods"-segment van TPG.

Dominik Benner, CEO van The Platform Group AG, verklaarde: "We zijn verheugd dat Hood voortaan deel uitmaakt van TPG en we daarmee nog eens 4.900 actieve handelaren toevoegen aan ons netwerk. Hood is een platform met een lange geschiedenis en wij streven ernaar het actief verder te ontwikkelen."

De overname is gefinancierd uit eigen middelen van TPG. Over de koopprijs is geheimhouding overeengekomen. De transactie wordt naar verwachting eind deze maand afgerond. The Platform Group AG plant in het lopende jaar de acquisitie van 3 tot 8 bedrijven, zowel in de B2B- als B2C-sector.