The Platform Group AG, het softwarebedrijf achter diverse webshops in Duitsland is nog altijd op overnamepad en heeft dit keer Avocadostore overgenomen. Deze webshop uit Hamburg verkoopt, anders dan de naam doet vermoeden, duurzame producten en heeft op 1.500 verschillende merken als aanbod.

Met de overname profiteert Avocadostore volgens The Platform Group van haar uitgebreide e-commerce expertise, met name op het gebied van software en marketing, wat een versnelling van de groei belooft. GLG Green Lifestyle GmbH, de voormalige enige eigenaar van Avocadostore, zal een aandeel in het bedrijf behouden. De transactie wordt verwacht te worden afgerond in februari 2024.

Dr. Dominik Benner, CEO van TPG, benadrukt het belang van het behoud van Avocadostore's unieke positie in duurzaamheid en de sterke band met partners. "We willen in de toekomst meer partners in heel Europa aantrekken en ook het assortiment van het platform uitbreiden om nog meer klanten voor duurzame producten aan te trekken."

Mimi Sewalski, algemeen directeur van Avocadostore, onarmt de nieuwe grootaandeelhouder: "We zijn verheugd dat we een partner voor Avocadostore hebben gevonden die niet alleen bereid is te investeren, maar ook een duidelijke strategische focus heeft op e-commerce."

Matthias Linnekugel, directeur van GLG, ziet de verkoop van de meerderheidsaandelen als een belangrijk stap in de ontwikkeling van Avocadostore. "Na een aantal jaren van organische groei was het nu tijd voor Avocadostore om een meerderheidsaandeelhouder te hebben die het synergiepotentieel kan benutten en het groeitraject kan versnellen."