Wibra heeft het Reflex Warehouse Management Systeem (WMS) van Hardis geïmplementeerd. Het systeem zorgt voor een productiviteitsstijging van 26% in het centrale distributiecentrum in Epe, waarvandaan 289 winkels in Nederland en België worden bevoorraad.

Arthur Böhmer, Supply Chain Manager bij Wibra, benadrukt het succes: "Sinds we Reflex WMS gebruiken heb ik geen klacht meer ontvangen." Dit onderstreept de verhoogde pickkwaliteit en een servicegraad naar de winkels van 99,7%.

De keuze voor Reflex WMS was gericht op het dynamisch beheren van magazijnlocaties en het stroomlijnen van het orderverzamelproces, wat voorheen leidde tot inefficiënties en fouten. Het systeem ondersteunt ook cycle counting, waardoor jaarlijkse voorraadtellingen overbodig worden en continu verbeteren mogelijk is.

Böhmer is positief over de zelfinrichtingsmogelijkheden van Reflex WMS, wat Wibra veel flexibiliteit en kostenbesparing biedt. Na de succesvolle implementatie in Epe is Wibra nu van plan het systeem uit te rollen naar het e-commerce-DC in Vaassen.