Het Duitse voedselbezorgbedrijf Delivery Hero heeft aangekondigd zijn minderheidsbelang in Deliveroo te verkopen. Delivery Hero zal 68 miljoen klasse A-aandelen verkopen tegen een prijs van £1,13 per aandeel, wat neerkomt op ongeveer £76,8 miljoen. Deze transactie, die inmiddels afgerond zou zijn, vertegenwoordigt minder dan een derde van wat Delivery Hero voor de aandelen betaalde toen het bedrijf deze in 2021 verwierf.

De aankondiging van de verkoop zorgde voor een scherpe daling van de beurskoers van Delivery Hero, die een recordlaagte bereikte. De aandelen van Deliveroo daalden eveneens met maximaal 7% na het nieuws. Delivery Hero gaf aan dat de verkoop van het aandeel in Deliveroo onderdeel is van een strategie om haar kapitaal op een juiste manier te besteden.

Ondanks de recente negatieve reactie op de markt, had Deliveroo eerder deze maand een positieve handelsupdate gegeven, waarbij het bedrijf aangaf dat de jaarlijkse winst voor 2023 "iets" boven de eerder geleide £ 60 tot £ 80 miljoen zou uitkomen. Deliveroo verwachtte ook dat de waarde van bestellingen op zijn platform met 3% zou stijgen, in lijn met de eerdere richtlijnen.