Blokker gaat zijn distributiecentrum in Geldermalsen verzelfstandigen in een nieuw logistiek bedrijf. Na het faillissement van Big Bazar en BCC, die onder dezelfde holding vielen als Blokker, had het centrum van 120.000 vierkante meter te kampen met overcapaciteit. Daarom wordt er nu gezocht naar nieuwe klanten, bevestigde logistiek directeur John Schollink van Blokker-moederbedrijf Mirage Retail Group (MRG) tegen RTL Nieuws.

Het distributiecentrum, dat in de jaren negentig werd gebouwd, speelt al lang een cruciale rol voor Blokker. MRG-topman Michiel Witteveen gaf in oktober al toe dat het distributiecentrum te groot was geworden. Om deze overcapaciteit op te vullen, werkte het centrum tijdelijk voor de zusterbedrijven Big Bazar en BCC.

Sinds de faillissementen is Blokker erin geslaagd om enkele nieuwe klanten aan te trekken, waaronder Medisana en Ahold. Nu wordt het distributiecentrum volledig verzelfstandigd onder de naam MRG Logistics, hoewel er bij de Kamer van Koophandel nog geen bedrijf met die naam is geregistreerd.

Schollink heeft de taak gekregen om andere grote klanten binnen te halen. "Blokker zal voorlopig wel de grootste opdrachtgever blijven, maar het distributiecentrum is flexibel genoeg om andere grote klanten van dienst te kunnen zijn."

Retailanalist Dirk Mulder van ING Bank ziet logica in de verzelfstandiging. "Je ziet wel vaker dat bedrijven zich meer gaan richten op hun kernactiviteiten. Door de logistiek te verzelfstandigen, kan Blokker zich beter focussen en wordt de winkelketen wellicht zelf beter verkoopbaar," aldus Mulder tegenover RTL Nieuws. Hij voegde eraan toe dat de verzelfstandiging het mogelijk maakt om het bedrijfsonderdeel afzonderlijk te verkopen.