Hapag-Lloyd heeft het Britse ATL Haulage Contractors Ltd (ATL) volledig overgenomen. ATL werd in 2008 opgericht als een particuliere onderneming en heeft een vloot van 120 eigen moderne vrachtwagens en een netwerk van meer dan 100 extra vrachtwagens van toegewijde onderaannemers. De vrachtwagens die het bedrijf in eigendom heeft hebben een gemiddelde leeftijd van minder dan 2 jaar en een minimale emissienorm van Euro 6. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 250 skelet-, schuif-, genset- en multifunctionele trailers.

ATL heeft een bewezen marktexpertise en is een vertrouwde logistieke partner in de Britse binnenlandse markt met een brede digitale expertise in hun vakgebied. ATL blijft een onafhankelijk bedrijf en merk en zal gerund blijven worden door het bestaande managementteam dat al haar klanten bedient in lijn met hun bestaande contractuele overeenkomsten.

De overname van ATL, en de samenwerking met onze andere bestaande vervoerders, stelt ons in staat om onze belofte waar te maken om onze klanten een eersteklas multimodale service te bieden.