31 augustus opent online supermarkt Picnic in Meppel haar 'deuren'. Het is na Assen de tweede stad in drenthe waar het voortaan boodschappen bezorgd.

Vanuit Meppel bedient Picnic omliggende plaatsen Staphorst, Steenwijk, Havelte, Nijeveen, Ruinerwold, de Wijk, Darp, Zuidveen, Onna, Havelterberg, Rogat en De Schiphorst.

Ruim 34.000 huishoudens op deze locaties kunnen zich aanmelden door de app op hun telefoon te downloaden en zich te registreren. Er staan ​​al 1.500 mensen op de wachtlijst in de omgeving.

De online supermarkt gaat in eerste instantie in Mepel de weg op met negen elektrische bestelauto's en 15 lopers (bezorgers). De capaciteit zal geleidelijk toenemen. Vanuit het centrum worden de boodschappen aan de Blankenstein 200 bezorgd.

“In maart van dit jaar hebben we in Assen onze eerste hub in Drenthe geopend. Sindsdien kregen we steeds vaker de vraag wanneer Picnic ook in andere delen van de provincie beschikbaar zou zijn. Uitbreiden in Drenthe was een wens van ons en dat de tweede locatie nu een feit is voelt goed”, reageert Michiel Muller, oprichter van Picnic. “We zijn heel blij om steeds meer klanten in Noord-Nederland te kunnen bedienen. Hopelijk volgen er snel nog meer plekken waar we onze boodschappen gratis kunnen bezorgen”, vervolgt hij.