Vanaf maart 2024 kunnenn consumenten voor het eerst pakketten van zowel PostNL als GLS Netherlands ophalen bij een PostNL-pakketautomaat. Deze samenwerking is een primeur in Nederland, waarbij PostNL haar netwerk van bijna 1.000 pakketautomaten landelijk openstelt voor een andere vervoerder.

Milo Kars, Managing Director van GLS Netherlands, benadrukt het belang van deze stap: “GLS Netherlands streeft voortdurend naar verbetering van onze dienstverlening. Met de toegang tot PostNL's pakketautomaten kunnen we onze klanten nu nog meer gemak en keuzevrijheid bieden.”

Deze innovatie is het resultaat van aanzienlijke investeringen in een speciaal IT-platform, ontworpen om efficiënt, eerlijk en betrouwbaar te functioneren voor alle vervoerders. Barry Husman, Directeur Retail Benelux bij PostNL, licht toe: “Wij geloven dat een open model niet alleen een slimme oplossing biedt voor consumenten, maar ook duurzamer en economischer is dan wanneer elke vervoerder een eigen netwerk zou opbouwen.”

De pakketautomaten van PostNL zijn overwegend 24/7 toegankelijk en door de toenemende populariteit plant PostNL een uitbreiding van het netwerk. Het doel is om in de toekomst meer vervoerders aan het netwerk te koppelen, waardoor het voor consumenten nog makkelijker wordt om pakketten te ontvangen en terug te sturen.