Amazon France Logistique is door de Franse gegevensbeschermingsautoriteit (CNIL) beboet met 32 miljoen euro wegens het gebruik van een "verregaand" systeem voor het monitoren van werknemersprestaties. Volgens de CNIL werden werknemersactiviteiten, waaronder inactiviteit en pakketverwerking, tot op de seconde nauwkeurig in de gaten gehouden.

Het systeem registreerde ook de snelheid waarmee artikelen werden gescand en controleerde de tijd tussen de binnenkomst van werknemers en het begin van hun werk. De CNIL bekritiseerde ook de bewaartermijn van de gegevens (31 dagen) en het gebrek aan adequate informatie aan werknemers over deze surveillance.

De boete is ongeveer drie procent van de omzet van Amazon France Logistique. Amazon bestrijdt de bevindingen van de CNIL en overweegt beroep aan te tekenen, met de bewering dat dergelijke systemen nodig zijn voor veiligheid en efficiëntie. Het surveillancesysteem had invloed op duizenden werknemers en werd onderzocht na mediaberichten en klachten in 2019.