Günther Schuh, de oprichter van Streetscooter, heeft het elektrische bezorgwagenbedrijf gered na het faillissement van de huidige eigenaar B-ON. Zijn nieuw opgerichte bedrijf e.Volution heeft de activiteiten en activa van Nob Manufacturing overgenomen en een strategisch partnerschap met toeleverancier Neapco gesloten.

Deze stap zorgt voor de voortzetting van de operaties en het behoud van banen bij Nob, Neapco en andere leveranciers. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de DHL Group, die 700 stuks van de elektrische bezorgwagen in bestelling heeft staan. Curator Dirk Wegener liet weten dat de medewerking van partners zoals DHL en sleutelleveranciers essentieel was.

Schuh richtte Streetscooter GmbH op in 2010 en verkocht het in 2014 aan DHL. Na een verkoop aan B-ON in 2022, bleef de productie doorgaan in Düren. B-ON presenteerde in oktober nog de nieuwe elektrische bezorgwagen Pelkan.

Onder de vlag van e.Volution streeft Schuh er naar de duurzaamheid in de auto-industrie te verbeteren door de levensduur van voertuigen te verlengen. In samenwerking met RWTH Aachen University is een proces ontwikkeld voor regelmatige, kosteneffectieve upgrades van bestaande voertuigen. Schuh benadrukt de potentie van dit concept voor de Streetscooter, gezien de hoge operationele belasting van deze voertuigen.

“Ik ben de DHL Group en vooral CEO Dr. Tobias Meyer zeer dankbaar voor hun steun bij deze transactie,” zei Schuh. “Dit geeft ons de kans om de innovatie van Deutsche Post en RWTH Aachen University van 10 jaar geleden naar een hoger niveau te tillen.”