Amazon heeft besloten haar Amazon Fresh-afhaallocaties te sluiten. Daarmee komt er een einde aan een van de pogingen van het technologiebedrijf om de manier waarop mensen hun boodschappen doen te veranderen. De locatie aan de voet van het Starbucks-hoofdkantoor in Seattle sloot afgelopen maand. Een andere Fresh Pickup-locatie in Ballard sloot al een jaar geleden. Het waren de enige twee Amazon Fresh Pickup-locaties in de Verenigde Staten.

Daarmee luidt Amazon het einde in van pogingen van het technologiebedrijf om de manier waarop mensen hun boodschappen doen te vernieuwen. De locatie aan de voet van het Starbucks hoofdkantoor in de SoDo buurt van Seattle sloot in december. Een andere Fresh Pickup-locatie in Ballard sloot al een jaar geleden. Het waren de enige twee Amazon Fresh Pickup-locaties in de Verenigde Staten.

Jessica Martin, een woordvoerster van Amazon, lichtte de beslissing toe in een verklaring aan GeekWire: “Zoals elke retailer beoordelen we periodiek ons portfolio en nemen we optimalisatiebeslissingen over onze bedrijfsvoering.” Ze voegde eraan toe dat het bedrijf werkt aan ondersteuning voor de getroffen werknemers.

De locatie in Seattle zal voortaan gebruikt worden als Amazon Hub-locatie, onderdeel van het netwerk van Amazon voor pakket ophalingen en retourzendingen.

Amazon Fresh Pickup werd in 2017 geïntroduceerd voor Prime-leden, met een drive-up boodschappen ophaalservice en een inleverpunt voor pakketretouren. De locatie in Ballard staat momenteel leeg en wordt te huur aangeboden.

Amazon Fresh concureerde in de Verenigde Staten met diverse "click and collect"-ophaalservices van supermarkten. Deze trend versnelde tijdens de COVID-19-pandemie toen mensen zich tot online winkelen wendden en manieren zochten om drukke winkels te vermijden.