TotalEnergies en Air Liquide hebben van de Europese Commissie toestemming gekregen hun joint venture voort te zetten voor de ontwikkeling van een netwerk van waterstoftankstations voor vrachtwagens. Het project, dat eerder werd aangekondigd, zal nu in een hogere versnelling gaan met het doel om 100 stations te openen in Frankrijk, Duitsland en de Benelux.

Naast deze ontwikkeling blijft TotalEnergies ook investeren in waterstoftankstations voor personenauto’s. Met recente openingen van nieuwe stations in Rotterdam en Utrecht breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in Nederland verder uit. Deze stations, samen met het gezamenlijke netwerk met Air Liquide, zullen worden geëxploiteerd onder de merknaam TotalEnergies en verrijzen langs belangrijke Europese transportroutes.

Het gezamenlijke initiatief zal bijdragen aan de versterking van de waterstofinfrastructuur voor zowel zwaar vrachtvervoer als personenauto’s, waarmee de ambitie van beide bedrijven om een sleutelrol te spelen in de transitie naar schone energie wordt onderstreept.

Thierry Pflimlin van TotalEnergies vertelt: "Als pioniers in waterstofmobiliteit zijn we overtuigd van de noodzaak om nu een heavy-duty netwerk uit te bouwen waarvan onze klanten zullen profiteren." Matthieu Giard van Air Liquide vult aan: "Om het grootschalig gebruik van waterstof te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk de ontwikkeling van tankinfrastructuur te versnellen."