Het Londense Olsam Group, een e-commercebedrijf, heeft aangekondigd dat het het Amsterdamse Dwarfs, een e-commerce aggregator, heeft overgenomen. Financiele details zijn niet bekend gemaakt.

Na de overname krijgt Olsam Group een uitgebreide kredietfaciliteit om strategische overnames te doen. Dwarfs, dat is opgericht door Demian Beenakker en Bar Urlings, investeert in online winkels met tussen een half miljoen en 20 miljoen euro omzet.

Het Nederlandse bedrijf claimt de eerste e-commerce scaleup in Nederland te zijn die zich richt op het overnemen en consolideren van online winkels met een snelle groei op het bol.com partnerplatform (LVB - Logistiek via bol.com) en in sommige gevallen internationaal via Amazon (FBA - Fulfillment by Amazon).

Het bedrijf is actief met webshops in het segment van huis, tuin en keuken, gereedschap en huisdieren. Het richt zich niet op verkopers die handelen in producten met een hoge retourstroom (zoals mode en lifestyle) en die gevoelig zijn voor onderhoud of reparatie (zoals elektronica, smart homes en computers).

Demian Beenakker, oprichter van Dwarfs: "We vinden het geweldig om onze krachten te bundelen met Olsam Group en verder te bouwen aan omnichannelmerken van wereldklasse. Samen hebben we de missie om een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van consumentenproducten te worden. Ons getalenteerde team met vaardigheden op het gebied van Bol.com en andere toonaangevende Europese platforms is enthousiast om ons portfolio verder uit te breiden via talloze distributiekanalen."