De Duitse fabrikant van bedrijfsvoertuigen, Daimler Trucks, profiteerde van de aanhoudend sterke vraag en hogere verkoopprijzen van voertuigen in het tweede kwartaal. Ook in de tweede helft verwacht de bus- en vrachtwagenfabrikanten dat de vraag het aanbod zal blijven overtreffen.

 

Daimler Trucks is vorig jaar afgesplitst van de Daimler Auto Group, die is blijven bestaan ​​onder de naam Mercedes-Benz. De kwartaalomzet van het bedrijf steeg met 18 procent tot 12,1 miljard euro. Daaronder was de nettowinst iets minder dan 1 miljard euro. Zowel omzet als winst waren hoger dan experts hadden verwacht.

"Gezien de aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen, stijgende grondstof- en energieprijzen, kunnen we tevreden zijn met onze resultaten", aldus financieel directeur Jochen Goetz. Goetz zei dat het jaar uitdagend zal zijn, ondanks het feit dat het bedrijf vasthoudt aan zijn verkoop- en winstverwachtingen. Volgens hem komt dit door de stijgende kosten van materialen en grondstoffen.

Daimler Trucks verwacht wel dat de knelpunten in de supply chain verder zullen afnemen dan in het eerste halfjaar. Het bedrijf ging er ook vanuit dat de productie in de tweede helft van het jaar niet genoodzaakt zou moeten zijn om te stoppen vanwege een tekort aan aardgas in Duitsland. De Duitse regering werkt aan plannen voor het geval Rusland de gaskranen volledig afsluit.