Bos Logistics heeft haar eerste elektrische Volvo trucks in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor first- en last-mile delivery op Schiphol, voornamelijk voor de afhandeling van goederen van partner DSV. Daarnaast heeft Bos Logistics de kans gegrepen om de Mercedes E-Actros twee weken te testen.

De keuze viel op de Volvo FH Electric, uitgerust met een krachtige 490KW motor (667 echte PK’s). Met een robuust accupakket van 540KWH is een actieradius van 300km per lading mogelijk. De stap naar elektrisch vervoer wordt ondersteund door het groeiende netwerk van (truck) laadstations.

Bos Logistics streeft ernaar om een leidende rol te spelen in het verminderen van de CO2-voetafdruk in de eerste en laatste kilometers van de distributieketen. Naast het gebruik van de elektrische truck, implementeert het bedrijf alternatieve brandstoffen zoals LNG en HVO 100 in speciale vrachtwagens. Bovendien biedt Bos Logistics een HVO100-optie aan binnen het distributienetwerk.

Als recent lid van het TULIPS consortium, versterkt Bos Logistics zijn ambitie om de CO2-voetafdruk in first en final mile-distributie te reduceren. Met de aanschaf van de elektrische Volvo trucks wordt de implementatie van duurzame technologieën versneld en de uitstoot op luchthavens verminderd.