Maersk heeft een overeenkomst van $ 61 miljoen gesloten voor de overname van het Deense projectlogistiekbedrijf Martin Bencher Group.

 

Met de overname van de end-to-end specialist in projectlogistiek brengt Maersk een nieuw product op de markt - Maersk Project Logistics. De 170 werknemers en 31 vestigingen van de Martin Bencher Group zullen Maersk's bestaande mogelijkheden in deze sector - die momenteel geconcentreerd zijn rond Europa en Noord-Amerika - uitbreiden tot een wereldwijd aanbod onder de vlag Maersk Project Logistics.

Projectlogistiek heeft betrekking op het gespecialiseerde vervoer van ladingen, die vaak te groot zijn en een aanzienlijke technische planning en coördinatie vergen met gespecialiseerd hijsmaterieel en routeplanning voor extreme ladingen.

Maersk noteerde verschillende industrieën die van projectlogistiek afhankelijk zijn, zoals duurzame energie, pulp en papier, stroomopwekking, mijnbouw, auto-industrie, hulp en bijstand, door de overheid uitbestede logistiek en industriële fabricage.

De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de regelgevende instanties.