Maersk, een wereldleider in geïntegreerde logistiek, is gestart met de bouw van een geavanceerd koelhuis in Rotterdam. Deze faciliteit, strategisch gelegen naast de Maasvlakte II terminal van APM Terminals, belooft een revolutie in de opslag van temperatuurgevoelige goederen zoals farmaceutische producten, fruit, vlees en vis.

Met een geplande operationele start in het vierde kwartaal van 2024, zal het koelhuis een jaarlijkse doorvoer van meer dan 43.000 FFE (Forty-Foot Equivalent Units) hebben. Dit initiatief markeert een belangrijke uitbreiding van Maersk's aanbod in Noordwest-Europa en onderstreept de toewijding aan duurzame supply chain oplossingen.

Michel Blonk, Regionaal Bouwprojectmanager voor Europa bij Maersk vertelt: "Dit nieuwe koelhuis in Rotterdam is niet alleen een antwoord op de groeiende vraag naar gespecialiseerde koelopslag, maar het vertegenwoordigt ook onze inzet voor het bieden van geïntegreerde logistieke oplossingen op onze hub in Rotterdam. De locatiekeuze, naast een van Europa's modernste terminals, zal een significante verandering teweegbrengen in hoe we omgaan met de koelketen voor onze klanten."

Het koelhuisproject in Rotterdam omvat een douane-gebonden faciliteit, en is ontworpen met duurzaamheid in gedachten - het zal opereren met een BREEAM Excellent certificering en hernieuwbare energie door zonnepanelen. Daarnaast zal het beschikken over een inhouse veterinair inspectiepunt, een strategische stap om de kwaliteit en veiligheid van de verwerkte goederen te waarborgen.