De Van Egmond Groep heeft een grote stap voorwaarts gemaakt in hun logistieke operaties door de implementatie van een AutoStore-systeem in hun huidige pand in Doetinchem. Algemeen directeur Geert Laseur licht toe hoe deze innovatie bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Sinds de verhuizing van het bedrijfsonderdeel Industriële Automatisering begin dit jaar, biedt het huidige pand van de Van Egmond Groep meer ruimte voor uitbreiding van hun Elektrogroothandel. "Met de implementatie van AutoStore kunnen we 80% van ons aanbod aan producten kwijt en creëren we ruimte om ons aanbod uit te breiden en te verdiepen", zegt Laseur. "Het logistieke proces zal door de komst van AutoStore voor een deel geautomatiseerd worden. Dit houdt in dat er voor dit proces minder mensen nodig zijn, die weer op andere plekken ingezet kunnen worden. Daarnaast zal het proces sneller gaan en is het minder foutgevoelig."

De keuze voor AutoStore draagt bij aan de innovatieve visie van het bedrijf. Een belangrijk aspect is het reduceren van verpakkingsmateriaal, wat bijdraagt aan duurzaamheid. "Een te grote doos voor een kleine bestelling is dus niet nodig", aldus Laseur.

Het implementatieproces van het AutoStore systeem, uitgevoerd in samenwerking met Swisslog, verliep soepel en efficiënt. Laseur: "Na heel veel testen en het koppelen, in samenwerking met Swisslog, hebben we een korte implementatietijd kunnen realiseren."

Klanten van Van Egmond Groep zullen concreet de voordelen ervaren van verbeterde leveringen, optimale verpakkingsgroottes, uitbreiding van de voorraad en snellere uitlevering van bestellingen. "Concreet zijn de voordelen voor onze klanten: het verbeteren van onze leveringen, het reduceren van verpakkingsmateriaal door optimale verpakkingsgrootte, het uitbreiden van onze voorraad en het sneller uitleveren van bestellingen", besluit Laseur.