Quantron, leverancier van technologie voor elektrisch en waterstofaangedreven bedrijfsvoertuigen, en Ford Trucks hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken aan de ontwikkeling van waterstofaangedreven vrachtwagens. De samenwerking richt zich op de integratie van Quantron's geavanceerde technologieën in Fords zware vrachtwagens.

Quantron zal de vrachtwagens van Ford voorzien van een aandrijfas, aangepaste batterijen, brandstofcel, en tankintegratie omvatten, evenals energiebeheer en verbeterde aerodynamica.

Met het oog op de doelstellingen voor decarbonisatie streeft Ford Trucks er naar om tegen 2040 een CO2-neutraal te zijn in de productie van haar zware commerciële voertuigen. De technologie van Quantron zal bijdragen aan het versnellen van de marktintroductie van deze milieuvriendelijke voertuigen.

CTO van Quantron, Rene Wollmann, merkte op: "Door de samenwerking kunnen onze partners zich op andere zaken richten, terwijl ze ondertussen de ontwikkeling van waterstoftrucks helpen versnellen." De topman van Ford Trucks, Emrah Duman, onderstreepte het belang van de samenwerking voor de toekomst van de zware commerciële voertuigindustrie en hun duurzaamheidsdoelen.

Het partnerschap bouwt voort op Quantron's recente levering van vijf waterstofaangedreven vrachtwagens aan IKEA Oostenrijk.