De Nederlandse deurenfabrikant Xidoor heeft een energie-inkoopovereenkomst (PPA) getekend met GLP Clean Energy. Xidoor zal 15 jaar lang de energie die wordt opgewekt door een zonnepaneleninstallatie op het dak van een logistiek centrum van GLP in Oss afnemen voor en vaste prijs.

Het zonnedak, bestaande uit 5.520 zonnepanelen met een totale capaciteit van 2,5 MW, is gerealiseerd door Ecorus, een vooraanstaande Nederlandse zonne-energieontwikkelaar. Het is de verwachting dat er jaarlijks bijna 2.500 MWh aan schone elektriciteit wordt opgewekt voor Xidoor. Xidoor dekt daarmee ongeveer 40% van het totale energieverbruik van haar twee productielocaties met groene energie. Dit verdubbelt hun jaarlijkse zonne-energieverbruik, wat leidt tot kostenbesparingen en een positieve impact op het milieu, gelijk aan een reductie van ongeveer 882 ton CO2-uitstoot per jaar.

GLP streeft ernaar de energietransitie te versnellen door optimaal gebruik te maken van haar aanzienlijke vastgoedportefeuille. Met een geïnstalleerde zonne-energiecapaciteit van ~770+ megawatt (MW) wereldwijd draagt GLP bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. De groene energie die door GLP wordt opgewekt, wordt terugverkocht aan klanten en energiebedrijven, waardoor lokale elektriciteitsnetten worden ontlast.

Stefano Fissolo, Senior Director bij GLP Clean Energy, zei: “Als wereldwijde speler op het gebied van industrieel vastgoed erkennen we onze verantwoordelijkheid om de overgang naar duurzame energie. Deze overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts en we zullen de komende maanden vergelijkbare projecten gaan verkennen.”