Proptimize en Built to Build zijn begonnen met de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum op Bedrijvenpark Amsterdam Osdorp. AMS CityDock s wordt volledig elektrisch en uitgerust met een direct beschikbare elektrische aansluiting van 5 Megawatt. De bouw wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 aangevangen en zal een jaar later afgerond zijn.

Het geavanceerde AMS CityDocks wordt ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Met een totale oppervlakte van meer dan 37.000 vierkante meter, is het complex verdeeld in units van 2.300 tot meer dan 28.000 vierkante meter. Het distributiecentrum beschikt over een inpandige fietsenstalling voor 140 fietsen en een parkeergarage voor meer dan 400 auto's en bestelwagens, allemaal uitgerust met voldoende elektrische laadpunten.

De kernwaarden van AMS CityDocks zijn duurzaamheid, een hoogwaardige werkomgeving en natuurinclusieve bouw. Tot de duurzame kenmerken behoren warmtepompen, 6.500 zonnepanelen die meer dan 3 Megawatt aan elektriciteit opwekken, lichtsensoren en waterbesparende maatregelen. Het gebouw zal ook bijdragen aan de lokale biodiversiteit en natuurlijke waarden, met gevels en buitenruimtes die speciaal hiervoor zijn ontworpen. Daarnaast wordt er een aangrenzend park aangelegd, dat het regenwater van het gebouw via een aquaduct afvoert.