Sluyter Logistics verdubbelt haar logistieke capaciteit met een nieuwe distributiecentrum, zo liet Sjouke Vogelzang weten bij aanvang van de bouwwerkzaamheden. Verwacht wordt dat het distributiecentrum in augustus 2024 opgeleverd wordt.

Sjouke Vogelzang, directeur van Sluyter Logistics Assen, verklaarde: "Met de nieuwbouw ontstaat er een goede uitvalsbasis voor al onze bedrijfsactiviteiten en zal onze op- en overslagcapaciteit ruim verdubbelen. Tevens creëren we met onze nieuwbouwlocatie een hub-functie om de binnensteden van Assen, Emmen, Hoogeveen en omliggende plaatsen duurzaam te kunnen bevoorraden."

Het nieuwe gebouw, dat op een perceel van vijf hectare wordt gebouwd, zal een opslag- en expeditieruimte van ongeveer 15.250 vierkante meter omvatten, aangevuld met 26 laad- en losdocks, een mezzanine van ongeveer 1.650 vierkante meter en kantoorruimtes van ongeveer 1.575 vierkante meter. Deze uitbreiding is in lijn met de groeistrategie van Sluyter Logistics, die ernaar streeft zijn logistieke activiteiten te consolideren door zijn twee huidige vestigingen in Assen samen te voegen.

Maurice Smits, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello, het bouwbedrijf verantwoordelijk voor de constructie, zei: "In overleg met Sluyter Logistics en het bouwteam hebben wij het bouwplan verder kunnen optimaliseren. Wij hebben binnen het gestelde budget een aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van logistiek en duurzaamheid."

De nieuwbouw is niet alleen duurzaam, maar ook strategisch gelegen aan de A28, wat het gemakkelijk bereikbaar maakt. De focus op duurzaamheid wordt verder onderstreept door de BREEAM-NL Excellent certificering en de inzet van het bedrijf om het aantal elektrische voertuigen in zijn vloot te vergroten.

Naast dit project heeft Sluyter Logistics ook een samenwerkingsovereenkomst met Aan de Stegge Twello gesloten voor een soortgelijk project op een andere locatie, gepland voor 2024. De oplevering van het nieuwe gebouw in Assen wordt verwacht in augustus 2024.