Emirates Post Group (EPG) en Dronamics, een pionier in de vrachtdrones, gaan samen geavanceerde drone-leveringsmogelijkheden in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verkennen.

Deze samenwerking, aangekondigd tijdens de lancering van de Smart and Autonomous Vehicles Industry (SAVI) Cluster in Abu Dhabi, heeft als doel om vrachtleveringen met drones in de VAE naar het volgende niveau te brengen. Het initiatief zal zich richten op het bevorderen van snelle en efficiënte leveringen, met de intentie om deze technologie in de toekomst breder beschikbaar te maken in de logistieke sector.

Abdulla Mohammed Alashram, CEO van Emirates Post Group, vertelde: "Met een gedeelde visie op het hervormen van de toekomst van de logistieke sector zijn EPG en Dronamics toegewijd aan het verbeteren van de snelheid, duurzaamheid en efficiëntie van vrachtleveringen."

De samenwerking zal Dronamics in staat stellen om in 2024 testvluchten in de VAE uit te voeren en heeft daarnaast als doel de algehele efficiëntie van de logistieke operaties in de VAE te verbeteren.