ICT&Logistiek is volgende week dé ontmoetingsplek voor technologische innovatie in de logistiek. Duizenden professionals komen op 8 en 9 november naar Koninklijke Jaarbeurs om te ontdekken hoe ze hun logistieke operaties draaiende kunnen houden, nu en in de toekomst. 180 exposanten laten hun innovaties zien op het snijvlak van logistiek en informatietechnologie en ruim 120 sprekers vertellen inspirerende verhalen over praktische toepassingen van nieuwe technologieën. Zo delen onder andere Sabine Zijderlaan, Frans Falize, COO van Wehkamp en Martijn de Bonte, COO van technische groothandel Kramp, hun visie op de toekomst van logistieke operaties.

In transport en logistiek is er één missie: de juiste goederen op het juiste moment naar de juiste plek brengen. Dat is lastiger dan ooit. De juiste goederen zijn niet altijd beschikbaar, terwijl de klant ze het liefst vandaag nog wil hebben. Dat moet snel en efficiënt gebeuren zonder hinder en uitstoot én het wordt steeds lastiger om hier voldoende mensen voor te vinden. Corien den Ouden, beursmanager ICT&Logistiek: “De vakbeurs ICT&Logistiek laat zien hoe we deze missie kunnen blijven vervullen door in te zetten op digitalisering, automatisering en robotisering. Met ketensamenwerking en een datagedreven logistiek maken we onze operaties weerbaarder, wendbaarder en efficiënter. Kortom: Fit For The Future.”

Programma 8 en 9 november
Het programma is rijker gevuld dan ooit. In de Logistics Arena kunnen bezoekers zich laten inspireren door waardevolle inzichten, innovatieve strategieën en inspirerende keynote speakers. Maar liefst zeven thematheaters bieden een schat aan kennis over supply chain, datagedreven logistiek, digitale transformatie, logistieke automatisering, technologische trends, voorraadoptimalisatie en innovatie.

Nieuw: Hét Logistiek Debat
Nieuw programmaonderdeel is Hét Logistiek Debat op de eerste beursdag. In samenwerking met de vereniging Logistiek management gaan logistieke professionals met elkaar het gesprek aan over het belang van de logistieke sector voor Nederland, de uitdagingen op de logistieke arbeidsmarkt en de technologie als succesfactor in e-commerce.

Eveneens nieuw is de finale van de challenge: Empowering Zero-Emission Logistics 2023. Onder leiding van UPT Erasmus gaan studententeams aan de slag om ideeën en oplossingen te ontwikkelen voor regionale zero-emissie uitdagingen. De vier beste teams mogen hun concepten pitchen, waarna één winnaar wordt gekozen.

Cyber Security Paviljoen
Extra aandacht is er dit jaar voor cybersecurity en startups. In het Cyber Security Paviljoen kunnen bedrijven ontdekken hoe ze hun logistieke ketens beschermen tegen cybercriminaliteit. In het Start Up Paviljoen laten acht startende bedrijven zien met welke innovaties zij de markt willen veroveren.

Het programma biedt nog meer. Denk aan De Logistieke Speeddate van Jong Logistiek Nederland, waar logistieke bedrijven contact kunnen leggen met talentvolle studenten en young professionals. De TLN-tours van Transport & Logistiek Nederland gidsen bezoekers langs innovaties op het gebied van planning, fleetmanagement, telematica en warehousemanagement.