Peter Snijders (Burgemeester van Zwolle), Adwin Verhoeks (CEO van Tielbeke) en Erik Schiphorst (CEO van Nijhof Wassink Group) hebben een openbaar laadplein voor elektrische vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen in Zwolle geopend. Het laadstation is een van de eerste in zijn soort in de regio.

Het laadplein is een gezamenlijk initiatief van logistiek dienstverlener Tielbeke en dealer in Volvo en Renault Trucks Nijwa. Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Botterweg in Zwolle, waar Tielbeke haar stadshub exploiteert. Vanuit deze hub worden goederen aan zowel bedrijven als particulieren in en rond Zwolle geleverd. "De voertuigen die vanuit deze stadshub worden ingezet, zullen op korte termijn elektrisch worden," zegt Adwin Verhoeks. Nijwa's aangrenzende faciliteit ziet ook een toenemende vraag naar en onderhoud van elektrische Volvo- en Renault-trucks en -bedrijfsvoertuigen.

Het nieuwe laadplein is uitgerust met 300 kW-laders en is strategisch gelegen aan de Botterweg, dichtbij de A28. Het plein dient als een openbare laadfaciliteit voor elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen. Naast het openbare laadstation zijn er op de aangrenzende terreinen van zowel Tielbeke als Nijwa extra laadpalen geïnstalleerd voor hun eigen elektrische voertuigen.