Het gerenommeerde robottechnologiebedrijf AutoStore heeft vandaag haar nieuwste model, de R5 Pro Robot, gepresenteerd. Deze geavanceerde versie is specifiek ontworpen voor de uitdagingen van grootschalige e-commerce operaties en belooft efficiënter ruimtegebruik, betere prestaties en een lagere totale eigendomskosten voor ondernemingen met grootschalige ploegendiensten.

Carlos Fernandez, Chief Product Officer bij AutoStore, lichtte toe: "De R5 Pro speelt in op de groeiende vraag naar omvangrijke, hoogrenderende systemen in de e-commerce sector. Deze robot optimaliseert ruimtegebruik, verlaagt de totale kosten van eigendom en verbetert tegelijkertijd de klantervaring, wat uiteindelijk de winstgevendheid verhoogt."

De R5 Pro Robot onderscheid zich met de volgende functies:

  • Verhoogde productiviteit: Klanten kunnen het aantal robots op hetzelfde rooster verminderen met wel 15% in vergelijking met de originele R5, wat leidt tot betere routering en systeemefficiëntie.
  • Continue operaties: Dankzij de LTO (Lithium-Titanium Oxide) batterij in de R5 Pro kan snel worden opgeladen, wat de beschikbaarheid van individuele robots tijdens meerploegenoperaties verbetert.
  • Optimalisatie van ruimte en kosten: Tot wel 86% minder opladers zijn nodig met de LTO-batterij, wat leidt tot een efficiënter gebruik van magazijnruimte en aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van elektrische infrastructuur.