Mercedes-Benz gaat samenwerken met Eneco eMobility om elektrisch rijden in de Benelux nog aantrekkelijker te maken. De samenwerking zal zich richten op het aanbieden van geavanceerde laadoplossingen voor zowel zakelijke als privérijders van elektrische en geëlektrificeerde voertuigen van Mercedes-Benz.

De nieuwe samenwerking stelt klanten in staat om een wallbox-installatie van Eneco te kiezen bij de aankoop van hun Mercedes-Benz voertuig. Deze wallbox biedt niet alleen een probleemloze laadervaring thuis, maar is ook voorbereid op toekomstige laadbehoeften, dankzij functies zoals een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling en een laadpas voor slim laden.

Claire D’Haese, Manager Online to Offline Operations van Mercedes-Benz Benelux, zei: “Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

Leonie Baneke, CEO Eneco eMobility, voegde toe: “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Een extra voordeel voor klanten is de Eneco SlimLaden-app, die hen informeert over de meest kostenefficiënte laadtijden en de mogelijkheid biedt om te laden met energie van hun eigen zonnepanelen. Voor onderweg biedt de Mercedes me app nuttige informatie over de accustatus en laadmogelijkheden.

Deze samenwerking valt binnen de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van beide bedrijven. Mercedes-Benz streeft ernaar om tegen 2039 een CO2-neutrale balans te hebben over de gehele waardeketen, terwijl Eneco's One Planet Plan het doel heeft om in 2035 klimaatneutraal te zijn en tegen 2030 al zijn klanten 100% groene stroom te leveren.