Het Zweedse logistieke bedrijf Instabox heeft aangekondigd dat het zijn operaties in Duitsland zal beëindigen. Het bedrijf, dat vorig jaar fuseerde met het Zweedse lastmile-bedrijf Budbee en nu deel uitmaakt van de Instabee Group, zal er eind van de maand volledig vertrekken.

Instabox had pakketstations in Berlijn, Hamburg en in diverse steden in Noordrijn-Westfalen. Echter, in april 2023 werden alle stations in Hamburg en Noordrijn-Westfalen ontmanteld. Alleen in Berlijn waren nog 32 pakketstations van Instabox te vinden.

Instabox liet weten dat het zich terugtrekt door de onvoldoende pakketvolumes, waardoor het bedrijf het onmogelijk acht om de activiteiten winstgevend voort te zetten. In een verklaring laat Instabee weten: "De sluiting van de Duitse vestiging kwam na een grondige beoordeling van onze huidige marktpositie." Het bedrijf erkende echter het "enorme potentieel van de Duitse markt" en sloot een toekomstige terugkeer niet uit.

Deze terugtrekking van Instabox komt als een verrassing, vooral na de recente fusie met Budbee en de ambitieuze groeiplannen van de Instabee Group. Het vertrek uit Duitsland roept vragen op over de strategische richting van het bedrijf en de uitdagingen die het tegenkomt in concurrerende markten.