My Jewellery, het Nederlandse retailbedrijf gespecialiseerd in sieraden, mode en accessoires, heeft de handen ineengeslagen met Geek+, producent van mobiele robotica voor orderverwerking voor de inzet van magazijnrobots. Het onlangs geopende magazijn van My Jewellery in Den Bosch zal worden uitgerust met 22 RoboShuttle-systemen en 66 P40 pick-oplossingen.

Sharon Hilgers, oprichter en eigenaar van My Jewellery, zei: "Onze business is gebouwd op producten van hoge kwaliteit, maar we kunnen dat alleen volhouden als we blijven kijken naar verbeteringen voor onze planeet, onze mensen en onze producten." Het RoboShuttle-systeem heeft als doel de efficiëntie te verhogen, de ruimtebenutting te maximaliseren en de ergonomische omstandigheden voor het magazijnpersoneel te verbeteren. Belangrijk is dat deze technologie het bedrijf ook helpt zich aan te passen aan zowel B2B- als B2C-operationele eisen.

Jan Jongbloets, Head of Sales Geek+ EMEA liet weten het een voorrecht te vinden om de technologische transformatie en het eerste automatiseringsproject in het magazijn van My Jewellery te mogen leiden.

Het nieuwe systeem verbetert volgens Geek+ niet alleen de operationele efficiëntie, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door energie te besparen. Binnen de mode-industrie wordt automatisering steeds meer gezien als een oplossing voor enkele van de belangrijkste uitdagingen die men tegenkomt, waaronder retouroperaties, efficiëntie bij het orderpicken en leveringssnelheid. Hilgers benadrukte dat "duurzame oplossingen zoals deze, geïnstalleerd door onze partner Geek+, het voor ons mogelijk maken om sieraden op een snelle en efficiënte manier aan onze klanten te leveren, terwijl tegelijkertijd het magazijn een veiligere plek wordt om te werken."