Palletcentrale komt in Belgische handen. De Foresco Group, een branchegenoot uit België, is voornemens het 54 jaar oude bedrijf over te nemen. De goedkeuringsprocedure bij de Autoriteit Consument & Markt is reeds ingezet, en de afronding van deze overname wordt dit najaar verwacht.

Palletcentrale is een gevestigde partij voor de inkoop, reparatie en productie van pallets en heeft zes vestigingen in Nederland. In 2022 rapporteerde het een omzet van circa € 80 miljoen en verkocht meer dan 6 miljoen pallets.

Marco Leemberg, directeur en eigenaar van Palletcentrale Groep, benadrukte het behoud van werkgelegenheid voor de 150 medewerkers als een cruciale voorwaarde voor de overname. "Dat was een belangrijke voorwaarde voor mij. Samen hebben we het bedrijf groot en succesvol gemaakt, dus dan wil je de mensen ook goed achterlaten", aldus Leemberg. Ondanks de gezonde staat van het bedrijf, heeft Leemberg besloten zich volledig terug te trekken. Hij ziet de overname als een kans voor de toekomst, vooral vanwege Foresco's sterke focus op duurzaamheid en hun Europese groeiambities. "Het bedrijf is kerngezond. Foresco's Europese ambities kunnen op de langere termijn continuïteit en nieuw succes waarborgen voor het Palletcentrale team."

Bode Packaging, een dochteronderneming van Palletcentrale sinds 2021, blijft buiten de overname en blijft zelfstandig opereren.