Mercedes-Benz Trucks heeft onlangs haar nieuwe elektrisch aangedreven langeafstandstruck, de eActros 600, onthuld. Het nieuwe model heeft volgens Mercedes-Benz een actieradius van 500 km zonder tussentijds te hoeven laden. De accu's hebben een capaciteit van 600 kWh en kunnen in een half uur van 20% naar 80% worden opgeladen.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, benadrukte de belangrijke rol van de eActros 600 in de transitie naar duurzamer wegtransport. Ze zei: "De eActros 600 staat als geen andere Mercedes-Benz truck voor de transformatie van het wegtransport naar CO2-neutraliteit. Hij beschikt over ultramoderne aandrijftechnologie die onze klanten een zeer hoge energie-efficiëntie en dus rendement kan bieden."

Een van de meest opvallende kenmerken van de eActros 600 is zijn indrukwekkende actieradius van 500 km zonder tussentijds laden, dankzij een accucapaciteit van meer dan 600 kWh. Het model is zelfs in staat om meer dan 1.000 km per dag af te leggen als er tussentijds wordt geladen tijdens de verplichte chauffeurspauzes. De eActros 600 beschikt ook over Megawatt Charging System-technologie, waarmee accu's in slechts 30 minuten van 20% naar 80% kunnen worden opgeladen.

Op het gebied van design introduceert de eActros 600 een frisse, aerodynamisch efficiënte uitstraling, aangeduid als ‘ProCabin’. Verbeteringen in de aerodynamica zijn cruciaal voor batterij-elektrische trucks, aangezien luchtweerstand een belangrijke factor is die het energieverbruik beïnvloedt.

Verder is het voertuig uitgerust met geavanceerde veiligheidsassistentiesystemen, waaronder Active Brake Assist 6 (ABA 6), Frontguard Assist, en Active Sideguard Assist 2 (ASGA 2). Deze systemen maken gebruik van sensorfusie, waarbij gegevens van meerdere sensoren worden gecombineerd om een breder en nauwkeuriger beeld van de omgeving te krijgen.

Het financiële aspect van de eActros 600 wordt eveneens toegankelijk gemaakt door geïntegreerde financierings- en verzekeringsoplossingen, aangeboden door Daimler Truck Financial Services. Dit maakt de overstap naar eMobility gemakkelijker en aantrekkelijker voor wagenparkbeheerders.

De productie van de eActros 600 is gepland voor eind 2024 en vindt plaats in de truckfabriek van Mercedes-Benz Trucks in Wörth am Rhein, waar ook de dieselmodellen worden gemaakt.