Jungheinrich heeft een hagelnieuwe productiefaciliteit in Chomutov, Tsjechië, die zich uitstrekt over een indrukwekkende 37.000 vierkante meter. Deze fabriek, dicht in de buurt van de hoofdstad Praag, wordt het kloppende hart voor de productie van de reachtrucks voor het bedrijf.

“Onze nieuwe fabriek in Chomutov is een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten voor heftrucks ter wereld en tilt onze productie naar een hoger niveau," aldus Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG. Naast het opvoeren van de productie, creëert dit 60 miljoen euro kostende initiatief meer dan 350 nieuwe banen in de regio.

De fabriek beschikt over innovatieve verfsystemen die energie en materialen besparen tot het gebruik van groene stroom en warmtepompen. De eerste productie uit deze fabriek was de ETV 216i reachtruck, het meest verkochte voertuig van Jungheinrich sinds de lancering bijna vijf jaar geleden. De truck is een primeur op het gebied van heftrucks met een geïntegreerde lithium-ion accu.

Jiri Rösner, Plant Manager bij Jungheinrich in Chomutov: “We zijn trots om deel uit te maken van de Jungheinrich familie om het succesverhaal van de reachtruck hier in Chomutov voort te zetten."