Volvo Trucks heeft een nieuwe service gelanceerd die vervoerders in staat stelt eenvoudig laadstations voor zware elektrische vrachtwagens in Zweden te vinden en te gebruiken. Dit initiatief maakt deel uit van een groter plan om tegen 2024 zo'n 130 snellaadstations in haar thuisland Zweden te openen, aangedreven door hernieuwbare energie.

Roger Alm, President van Volvo Trucks, vertelde: "Dit is een doorbraak voor de elektrificatie van zwaar transport. Onze klanten zullen daarmee toegang hebben tot openbare snelladers in heel Zweden, wat elektrisch rijden gemakkelijker maakt dan ooit."

Bijzonder aan deze service is dat deze beschikbaar is voor alle merken vrachtwagens en informatie toont over alle voor zware voertuigen geschikte laadstations, ongeacht de exploitant. Vervoerders kunnen niet alleen via dit nieuwe platform betalen voor het opladen, maar zullen in de nabije toekomst ook de mogelijkheid hebben om oplaadtijd te reserveren.

Volvo Trucks werkt nauw samen met laadpuntaanbieders wereldwijd om het laadnetwerk en de service zo snel en soepel mogelijk uit te breiden. Het bedrijf werkt ook aan de opbouw van laadinfrastructuur via Milence, een joint venture opgericht samen met Daimler Truck en de Traton Group. Deze samenwerking zal resulteren in de installatie van minstens 1.700 laadpunten met groene energie in Europa.

De nieuwe oplaadservice is onderdeel van Volvo Connect, de digitale interface van Volvo Trucks. Klanten kunnen via Volvo Connect en een mobiele app laadstations vinden, betalen en in de nabije toekomst ook oplaadtijden boeken. Bij aankomst bij een laadstation kunnen ze zich identificeren en het opladen starten met een kaart of app. Ze krijgen één overzichtelijke factuur voor alle laadbeurten.