Pon Logistics heeft de deuren geopend van een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn. Het moderne pand meet 25.000 vierkante meter en is voorzien van 24 laaddocks, wat een flinke uitbreiding betekent ten opzichte van hun huidige faciliteit in 's-Heerenberg.

De verhuizing had twee redenen: Pon Logistics had enerzijds een grotere opslagcapaciteit nodig, aangezien de voorraad sneller groeit dan de omloopsnelheid. Anderzijds biedt Apeldoorn een centralere ligging voor hun logistieke activiteiten, waaronder warehousing, handling en e-fulfilment. Niet alleen bedient het bedrijf de interne Pon-entiteiten, maar ook externe ondernemingen.

De locatie van het nieuwe distributiecentrum, nabij de kruising van de A1 en A50, is strategisch gekozen. Bovendien heeft Pon Logistics geïnvesteerd in duurzaamheid, met onder meer zonnepanelen en warmtepompen als energiebronnen.

Werknemers van het bedrijf krijgen de optie om mee te verhuizen naar Apeldoorn.

Tot het klantenbestand van Pon Logistics behoren onder andere VW, Audi, BBB Cycling. Met ruim 450 medewerkers verzorgt de Pon Logistics het logistieke totaalconcept, waarin zij zich richten op de supply chain management: de inrichting en automatisering van warehouses, proces en transportoptimalisaties en het verhogen van serviceniveaus.