Deutsche Bahn heeft besloten om haar logistieke tak, DB Schenker, in zijn geheel te verkopen in plaats van het op te splitsen. Na maanden van overweging heeft de raad van toezicht van Deutsche Bahn vastgesteld dat een volledige verkoop het meest zinvol is. Er is echter nog geen specifieke tijdlijn voor de verkoop, en het wordt niet beschouwd als een project op korte termijn.

Het besluit komt negen maanden nadat Deutsche Bahn aankondigde om de potentiële verkoop van DB Schenker, de vierde grootste luchtvracht expediteur ter wereld, te onderzoeken. Het bedrijf gelooft dat deze verkoop hen in staat zal stellen zich meer te richten op hun Strong Rail Strategy en kernspoorwegactiviteiten. Deutsche Bahn benadrukte: “De positie van het bedrijf als marktleider in de wereld maakt het aantrekkelijk voor kopers en investeerders.”

DB Schenker rapporteerde vorig jaar een recordresultaat vóór rente en belastingen van €1,8 miljard, een stijging van bijna 50% ten opzichte van het vorige record in 2021. Ondanks dalingen in de tarieven voor zee- en luchtvracht behaalde de expediteur in de eerste helft van dit jaar een "aanzienlijke" operationele winst van €626 miljoen.

Deutsche Post's DHL Global Forwarding en de Deense expediteur DSV worden genoemd als geïnteresseerden in de overname van DB Schenker.