BYD heeft zijn nieuwste volledig elektrische vrachtwagens gepresenteerd aan de Nederlandse commerciële transportmarkt. Op 20 september 2023 werd tijdens het evenement 'BYD eTruck Journey in The Netherlands' speciale aandacht geschonken aan de BYD ETM6 en de BYD ETH8.

BYD noemt zichzelf pionier in elektrische voertuigen en heeft inmiddels 5 miljoen NEV's (Neighborhood Electric Vehicle) geleverd. Dit heeft bijgedragen aan hun opvallende positie op de Fortune Global 500-lijst, waar ze nu op de 212e plaats staan.

Tijdens het evenement deelde BYD ook zijn toekomstige plannen voor commerciële voertuigen in Europa. Ze werken samen met zorgvuldig geselecteerde regionale dealers voor de verkoop en service in specifieke gebieden. Gasten konden tijdens het evenement ook zelf de technologie van BYD eTruck ervaren tijdens testritsessies.

Mahmut Mobassit, eTruck Sales Director bij BYD Europe, vertelde: “We zijn verheugd om onze eTruck technologie naar Nederland te brengen met de introductie van de ETM6 en ETH8 in een land dat zo toegewijd is aan de adoptie van zero-emissie mobiliteitsoplossingen. Nederland is tevens de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van BYD, en we zijn onder de indruk van de inspanningen die er worden gedaan om de overstap naar elektrische mobiliteit te stimuleren."

De BYD ETM6, een 7,5T eTruck met een bereik van 200 km, is perfect voor stadslogistiek. De ETH8, een 19T eTruck, ideaal is voor logistiek en sanitaire diensten, met een bereik van 250 km. Beide voertuigen maken gebruik van BYD's geavanceerde eTruck-platform en zijn speciaal ontworpen voor de Europese markt.