Cainiao staat op het punt uit de schaduw van het moederbedrijf Alibaba te stappen. The Business Times meldt rondom Alibaba laten weten dat de logistieke gigant haar beursgang in Hong Kong deze week zou aankondigen.

De waardering van het bedrijf is nog niet bepaald, maar experts rekenen op minimaal $1 miljard. Zowel Alibaba als Cainiao wilden niet reageren.

De mogelijke beursgang zet Cainiao op een sneller pad dan andere Alibaba-divisies, een interessante wending na Alibaba's eerdere aankondiging over een bedrijfsopsplitsing. Bekende financiële spelers zoals Citic Securities, Citigroup en JPMorgan Chase zijn betrokken bij de beursintroductie. Alibaba heeft onlangs besloten het beursdebuut van haar supermarktketen, Freshippo, in de koelkast te zetten te midden van de wispelturige aandelenmarkt in China.

Cainiao, wat Chinees is voor 'nieuwkomer', staat bekend om zijn rappe levering: binnen 24 uur op Chinese bodem en binnen drie dagen wereldwijd. Een prestatie die ondersteund wordt door samenwerkingen met meer dan 3.000 logistieke partners.