Flora@Home, dat in 2017 werd opgericht door PostNL en webwinkeliers faciliteerde om bloemen en planten digitaal aan te bieden, zal binnenkort zelfstandig worden voortgezet door Kwekerij Mostert. De fulfilmentoperatie, die momenteel nog in Aalsmeer plaatsvindt, wordt naar verwachting verplaatst naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Kwekerij Mostert heeft haar wortels in de jaren 60 en expertise in het cultiveren van verschillende unieke kamerplanten. In recentere tijden heeft Kwekerij Mostert ook een sterke focus gelegd op de online verkoop, waarbij het planten voor verschillende webshops distribueert.

Als onderdeel van deze nieuwe samenwerking zal Flora@Home de e-fulfilment diensten voortzetten voor diverse online verkooppunten, winkeliers en digitale marktplaatsen. Hoewel Flora@Home nu nog opereert vanuit Aalsmeer, zijn er plannen om deze operatie te integreren met het e-fulfilmentcentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier zullen de krachten en expertise van zowel Kwekerij Mostert als Flora@Home gecombineerd worden. Het huidige team van Flora@Home zal ook blijven en een cruciale rol spelen in het verder uitbouwen van de e-commerce activiteiten.