Nike heeft een online platform voor 'refurbished' sneakers gelanceerd, een dienst die het schoenenmerk voorheen alleen in bepaalde winkels aanbood.

Onder de naam Nike Refurbished kunnen liefhebbers van het merk nu ook digitaal kennismaken met dit initiatief, dat Nike in april 2021 introduceerde binnen hun Move to Zero-missie. De collectie bestaat uit teruggestuurde sneakers, omgeruilde paren en schoenen met kleine onvolkomenheden. Nike biedt deze schoenen, variërend van performance modellen tot lifestyle en Jordan schoenen, een tweede kans.

Nike benadrukte in een verklaring hun streven naar een circulaire toekomst zonder koolstofuitstoot en afval. "Het Nike Refurbished-assortiment is niet alleen beschikbaar in geselecteerde Nike-winkels, maar we experimenteren ook met de verkoop ervan online om de levensduur van onze originele producten te verlengen tegen een gunstige prijs."

Elke sneaker die via het Nike Refurbished-platform wordt aangeboden, krijgt een van de drie conditiegradaties:

  • Zo goed als nieuw
  • Licht imperfect
  • Licht gedragen

Sneakers die geschikt zijn voor het programma worden met de hand gereinigd door wat Nike omschrijft als een team van specialisten, waarna ze een beoordeeld worden. De kortingen variëren op basis van de staat van de sneakers, maar sommige prijzen worden met maar liefst 50 procent verlaagd ten opzichte van de oorspronkelijke verkoopprijs. Geïnteresseerden kunnen de huidige selectie nu bekijken op refurbished.nike.com

 

De dienst is momenteel alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer deze dienst ook naar Europa komt.