Oracle en Uber hebben de handen ineengeslagen en komen met een nieuwe dienst: "Collect and Receive". Deze dienst maakt het makkelijker voor winkels om spullen bij klanten thuis te bezorgen.

Met deze nieuwe service kunnen winkels via het systeem van Oracle eenvoudig gebruik maken van Uber's bezorgdienst. Het idee is dat winkels hierdoor makkelijker en sneller spullen kunnen verzenden. Klanten hebben dan de keuze uit verschillende bezorgopties, zoals levering op dezelfde dag of gepland ophalen. Voor nu is dit alleen beschikbaar voor winkels in de VS en Canada.

De baas van Uber, Dara Khosrowshahi, zegt dat snelle bezorging tegenwoordig heel belangrijk is voor klanten. Pat Bohannon van Oracle denkt dat door samen te werken met Uber, winkels hun klanten een nog betere bezorgdienst kunnen bieden.

Onderzoek laat zien dat de meeste klanten tegenwoordig verwachten dat hun bestelling snel wordt bezorgd. Met "Collect and Receive" kunnen winkels hier goed op inspelen. Alle informatie over de bestellingen en bezorging wordt opgeslagen, zodat winkels kunnen zien wat klanten willen en hun service daarop kunnen aanpassen.