Logistieke gigant XPO heeft een succesvolle pilot afgerond met de veiligheidsuitrusting van Hunic's exoskeletpakken. Het bedrijf heeft plannen om deze technologie vóór het einde van dit jaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te implementeren.

Deze exoskeletpakken, die zijn ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij zware tilwerkzaamheden, werden in januari geïntroduceerd op verschillende XPO locaties, waaronder vestigingen in Crick, Leicester en Dordon. Huidige gebruikers dragen hun kennis over en trainen anderen in het correct gebruik van de pakken.

Het gebruik van de Hunic Exoskelet technologie resulteerde in een aanzienlijke vermindering van vermoeidheid bij de medewerkers. Bovendien werd er een productiviteitsstijging van 15-20% opgemerkt in de Samsung-vestiging, dankzij een snellere uitlaadtijd.

Ian Fox, verantwoordelijk voor gezondheid en veiligheid bij XPO Logistics voor het VK en Ierland, gaf aan: “Onze collega's waren zeer tevreden over het gebruik van de exoskeletten. Ze merkten aanzienlijk minder vermoeidheid en inspanning bij hun dagelijkse handelingen, wat ons overtuigde om verder te investeren in deze technologie."

Het exoskelet van Hunic is specifiek ontworpen om onjuiste tilbewegingen te voorkomen en bevordert veilige tiltechnieken.

XPO staat bekend om zijn innovatieve logistieke oplossingen en biedt een breed scala aan diensten, variërend van technologie-gestuurde logistiek tot transportbeheer. Het bedrijf past zijn oplossingen aan op de specifieke behoeften van klanten in diverse sectoren.