De Franse tak van Flink krijgt een doorstart. De Franse CEO Guillaume Luscan heeft samen met het Duitse moederbedrijf en de Algerijnse start-up Yassir het bedrijf overgenomen. Hierdoor blijft meer dan de helft van het personeelsbestand in Frankrijk behouden.

De overname volgt nadat Flink in Frankrijk sinds juni onder financieel beheer stond. Dankzij een investering van meer dan € 5 miljoen door Yassir, een start-up gespecialiseerd in on-demand en betaaldiensten, zullen 270 werknemers hun baan behouden. "Deze start-up is een van de meest gewaardeerde in Europa, het Midden-Oosten en Afrika", benadrukte Guillaume Luscan in een gesprek met het Franse persbureau AFP.

Het bedrijf heeft grootse toekomstplannen. De nieuwe eigenaren willen zich richten op hun belangrijkste locaties, de leveringsvolumes vergroten en tegelijkertijd de vaste kosten verlagen. Flink behoudt 14 van de 19 locaties in grote Franse steden, maar zal sommige vestigingen die overlast veroorzaken voor buurtbewoners en lokale vertegenwoordigers gaan sluiten.

In maart had de Franse overheid besloten om "darkstores" niet als traditionele winkels te classificeren. Dit opende de deur voor lokale besturen om meer controle uit te oefenen op deze faciliteiten. Desondanks blijft Luscan positief over het leveringsmodel en benadrukt hij de tevredenheid van klanten over hun diensten.