In grote Amerikaanse steden zijn autonome bezorgvoertuigen geen unieke verschijning, maar in Europa nog wel. De Duitse supermarktgigant Rewe wilt de voertuigen gaan introduceren. Na een proefperiode van drie maanden in Hamburg, heeft het bedrijf nu officieel de autonome bezorgdienst aangekondigd, zo bericht de Duitse krant Ruhr24.

Klanten kunnen hun boodschappen vooraf bestellen, waarna deze door een autonome robot bij hun voordeur wordt afgeleverd. Om hun bestelling te ontvangen, voeren klanten een vooraf ontvangen code in op de bezorgrobot.

Alexander Pelkmann, innovatiemanager bij Rewe Digital, beschouwt deze autonome voertuigen als een revolutie voor de retailsector en trekt de vergelijking met de revolutie van smartphones in de telecomwereld.

Producten zoals diepvrieswaren, alcohol, sigaretten, energiedrankjes en zware kratjes drank kunnen niet via de robot worden bezorgd. Toch is Rewe tevreden met de capaciteiten van de bezorgrobot. Pelkmann legt uit dat de robot, ondanks veranderende verkeersomstandigheden, goed zijn weg vindt dankzij zijn 360-graden camera en kunstmatige intelligentie.

Momenteel is deze bezorgoptie beschikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 12 en 20 uur via een speciale "Lastsmile" app. Het is nog onduidelijk of Rewe deze dienst in heel Duitsland zal uitrollen.