Nikola heeft te maken met toenemende problemen nadat verschillende van hun batterij-elektrische vrachtwagens te kampen hadden met brandincidenten. Voor de vierde keer in slechts drie maanden tijd vatte een accupakket van een Nikola vrachtwagen vlam. Het meest recente incident betrof een truck die nog in het pre-productiestadium was en specifiek werd onderzocht op potentiële brandrisico's.

In een verklaring aan persbureau Bloomberg bevestigt Nikola het incident. Na eerdere brandincidenten in juni en augustus besloot het bedrijf in augustus alle 209 batterij-elektrische vrachtwagens terug te roepen. Klanten werd aangeraden hun Nikola Tre BEV's buiten te parkeren, hoewel ze volgens Nikola nog wel bruikbaar waren. De verkoop van deze e-trucks werd echter stopgezet.

Nikola doet een dringende oproep aan alle eigenaren van hun vrachtwagens om deze terug te sturen naar hun fabriek in Coolidge voor noodzakelijke reparaties, aldus de Amerikaanse website Freightwaves.

De problemen begonnen in juni toen vijf vrachtwagens schade opliepen door een brand op het hoofdkantoor in Phoenix, Arizona. In eerste instantie werd gedacht aan brandstichting, maar later bleek dat lekkende koelvloeistof in het batterijpakket de boosdoener was. In de daaropvolgende maanden deden zich nog twee vergelijkbare incidenten voor.

Ondanks deze tegenslagen meldt Nikola dat de productie van hun waterstofvrachtwagens doorgaat.