AB Texel Group heeft een overeenkomst gesloten met Nijhof-Wassink Group voor de aankoop van het zakgoedtransport van Ecotrans Logistics BV. Dankzij deze strategische zet verstevigt AB Texel haar leidende positie in de distributie van verpakt veevoer, premixen en kunstmestproducten.

Vanaf 1 oktober 2023 zal AB Texel de 41 trucks, 50 schuifzeiltrailers, 50 kooiapen en het kantoorpand in Vaassen officieel overnemen. Ook zullen alle medewerkers en klanten van Ecotrans Logistics onder de vleugel van AB Texel komen.

Erik Schiphorst, CEO van Nijhof-Wassink Group, legt uit: ‘We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. De core business van Nijhof-Wassink en Wemmers is gericht op bulkdistributie en warehousing. Om Ecotrans Logistics te laten groeien, zagen we in de verkoop aan AB Texel Group de beste oplossing voor alle betrokkenen.’

Dennis Wetenkamp, de CEO van AB Texel Group, is verheugd: ‘We zijn verheugd dat we onze krachten kunnen bundelen met Ecotrans Logistics. Door de overname verstevigen we ons fundament in de zakgoeddistributie.’ Hij merkt op dat na de overname, AB Transport Group kan rekenen op een vloot van meer dan 1.700 trucks en 2.650 trailers.

Wetenkamp vervolgt: ‘Een strategische keuze en onderdeel van de overeenkomst is ook dat Volvo en Renault Truck dealerbedrijf Nijwa, dochteronderneming van Nijhof-Wassink Group, onze afleverende dealer wordt.’ Er zal ook een intensievere samenwerking plaatsvinden met DAF Service Partner TSF.