De bouw van DHL’s nieuwe duurzame CityHub in Arnhem is officieel begonnen. De vestiging wordt het kloppende hart voor de bezorging van pakketten in de omgeving van Arnhem, Velp, Westervoort, Duiven en Zevenaar en zal in maart 2024 zijn deuren openen.

Deze moderne hub komt ter vervanging van de huidige vestiging in Duiven en krijgt een strategische ligging op bedrijventerrein IJsseloord, vlakbij verkeersknooppunt Velperbroek. De buitenkant zal, in lijn met de architectonische eisen van de gemeente, schitteren met een goudkleurige afwerking die de omgeving reflecteert. Vanuit deze hub zullen meer dan 10.000 pakketten dagelijks door ruim 100 medewerkers worden gesorteerd en bezorgd, volledig met een elektrisch wagenpark.

Tijdens het ceremoniële moment zei Nermina Kundić, wethouder Duurzame Mobiliteit en Economie voor Arnhem: “Duurzame cityhubs dragen bij aan een beter klimaat en een leefbare stad. Want door zo’n hub zorgt DHL ervoor dat er minder vrachtverkeer door het centrum rijdt. En de combinatie met een duurzaam gebouw en elektrische bezorgbusjes maken dat de stad schoon, stil en gastvrij is.“

Hugo de Ridder, Senior Director CityHubs DHL eCommerce, benadrukte de strategische waarde van deze locatie: “Met de bouw van deze CityHub hebben we een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio, die we binnenkort nog duurzamer kunnen beleveren.”

Deze Arnhemse vestiging zet de norm hoog met de BREEAM Outstanding duurzaamheidsnorm. Gasloos, voorzien van zonnepanelen en gericht op het minimaliseren van verkeersbewegingen, staat duurzaamheid voorop. Ook worden DHL servicepunten en pakketautomaten opgenomen in de bezorgroutes.