DB Schenker heeft geïnvesteerd in 53 elektrische Renault Trucks E-Tech D voor zijn Franse operaties.

Frédéric Vallet, CEO van Schenker Frankrijk, liet weten: “We hebben de ambitie om de wereldleider te zijn in groene logistiek. Elektrisch aangedreven vrachtwagens vormen een integraal onderdeel van ons voertuigenpark. We zorgen ervoor dat hun aandeel voortdurend toeneemt. De inzet van de nieuwe Renault Trucks voertuigen is weer een stap dichter bij het bereiken van deze ambitieuze doelen.”

Deze bestelling van 53 elektrische voertuigen is de grootste tot nu toe voor Schenker Frankrijk en volgt op meerdere tests die in Franse filialen zijn uitgevoerd.

Vanaf september 2023 zullen Schenker-vestigingen beginnen met het ontvangen van de elektrische voertuigen - 50 Renault Trucks E-Tech D van 16 ton en 3 E-Tech D van 19 ton. Ondertussen is in 19 stedelijke agentschappen de installatie van elektrische oplaadinfrastructuur al begonnen en deze wordt naar verwachting in maart 2024 afgerond. De voertuigen zullen ingezet worden voor stedelijke, voorstedelijke of regionale ritten, met dagelijks gemiddeld 150 tot 200 kilometer.